CREME NINON
Mitä saa aikaan tilkasta kuohuviiniä ja herneistä? Juuri mitään muuta ei tarvita tähän ranskalaisperäiseen keittoon, joka taas kerran osoittaa toteen sen, että ruoanlaitossa lopputulos on enemmän kuin osiensa summa.
Ne osat ovat:
600 g herneitä
6 dl kana- tai kasvislientä
1 dl kuohukermaa
tilkka kuohuviiniä
Herneet kypsennetään liemessä ja soseutetaan. Kerma vatkataan löysäksi vaahdoksi ja lisätään sitten keiton joukkoon. Juuri ennen tarjoilua lorautetaan lautasille annostellun keiton joukkoon kuohuviiniä parin ruokalusikallisen verran.
Keitosta on monenlaisia ohjeita, joissakin herneiden lisäksi käytetään perunaa, joissakin lisäksi purjoa ja porkkanaa. Tämä lienee kaikista yksinkertaisin ohje. Lisäksi tavoilleni uskollisena en kaihtanut oikopolkuja: käytin pakasteherneitä ja liemi oli kuutioista valmistettu ( kaksi kuutiota tuohon vesimäärään). Mitään mausteita keitto ei myöskään kaivannut, mutta pieni kuohuviinitilkka riitti tuomaan keittoon jännää pippurisuutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti