perjantai 31. elokuuta 2018

JAAKON PYRÄHDYS


Ensimmäinen mielikuvani tästä ruokalajista on joskus 90-luvun alusta, jolloin tv:ssä pyöri ohjelma "Teijan keittiössä". Muistaakseni Raimo Lintuniemi valmisti siinä broilerista uuniruokaa, joka maustettiin banaaneilla ja maapähkinöilla. Itse ruokalajin historia juontaa parikymmentä vuotta aiemmaksi ja Ruotsiin, jossa tämä broileriruoka käsittääkseni on aika suosittu ja kulkee nimellä "Flygande Jakob".


Alkuperäisessä reseptissä uunivuoan pohjalle ladotaan grillatusta broilerista riivittyjä paloja ja pituussuuntaan halkaistuja banaaneja, päälle kaadetaan sweet chili -kastikkeella maustettu kerma ja vuoka kypsennetään uunissa, jonka jälkeen ruuan päälle lisätään vielä suolapähkinöitä ja rapeaksi paahdettua pekonia.

Minun versioni on  etääntynyt alkuperäisohjeesta, vaikka raaka-aineet ovatkin lähes samat.  Alkuperäinen Lentävä Jakob on siis pyrähtänyt jo aika kauas tältä lautaselta!

En pitänyt uunissa kypsennetyistä banaaneista sellaisenaan ja ruoka oli mielestäni muutenkin  liian makea , joten vähensin reilusti banaanien määrää ja korvasin makean chilikastikkeen arkisesti etikkaisella ketsupilla, joka vähän taittaa sekä rasvaisuutta että makeutta. Kaiken lisäksi nopeutin valmistusta niin, että tämä Jaakon pyrähdys ei uunia odottele.

1 grillattu broileri paloiksi riivittynä
2 dl (ruoka)kermaa
puoli pakettia pekonia
1 banaani
suolapähkinöitä ja ketsuppia

Pekoni paahdetaan rapeaksi pannulla, lisätään riivitty broilerinliha ja kerma. Banaani soseutetaan haarukalla ja lisätään kastikkeeseen, lopuksi lisätään suolapähkinät ja maun mukaan ketsuppia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti