torstai 30. elokuuta 2018

SAKSANPÄHKINÄ-HOMEJUUSTO -MUNAKAS


Sen , mitä milloinkin laitan ruuaksi,  määrää useimmiten se, mitä kaapissa on menossa vanhaksi. Nyt löytyi rasia kananmunia ja koska sattuu olemaan ns. laiska päivä, oli munakas ensimmäisenä hakematta mieleen tullut vaihtoehto.


Pitkästä aikaa tein munakkaasta kuohkeamman version, toisin sanoen erottelin  keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja lisäsin viiimemainitut kevyesti vaahdotettuna munakasmassaan. Tällainen munakas kannattaa sitten poikkeuksellisesti paistaa aika miedolla lämmöllä ja mielellään kannen alla.

Munakkaan täytteenä on saksanpähkinöitä ja homejuustoa. Pähkinät on karkeaksi rouhittu ja lisätty munakasmassan päälle heti alussa,  homejuustoa ripottelin  pikkuisen heti paistamisen alkuvaiheessa ja toisen hyppysellisen juuri ennen lautaselle liu'uttamista, joten juustosta osa oli täysin sulanut ja osa vielä nokareina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti